Efterårs gruppetur 2014

Gruppe Loke har være på en dejlig efterårs gruppetur.

Turen gik til Bassebjerg, som er Grib Skov Trops flotte hytte i Nøddebo.

Efterårsvejret viste sig fra sin bedste side – og både ulve, stifindere og spejdere lavede et væld af spændende spejderaktiviteter.

 

Tak for den fine forældrehjælp vi fik. Når både børn og ledere bruger kræfter og fokus på at dygtiggøre os og få en mængde gode oplevelser sammen, så betyder det meget, at der er hjælp i køkkenet, til rengøringen og til at forsøde pauserne med kage og boller.

 

 

Stifinderne prøvede bl.a. kræfter med orienteringsløb i skoven. Her lærer de noget om kortsignaturer, at lægge en rute og finde vej samt holde godt øje med naturens kendetegn og bruge dem som vejvisere. 
Opgaven var at finde 5 udlagte poster placeret i terræn. Det klarede de super godt.
Som backup var der en leder med hvert kobbel. Det giver sikkerhed for, at denne nye disciplin kan læres under trygge rammer – og uden angst for at blive væk.
En rigtig god oplevelse for alle.

Uden mad og drikke dur helten ikke – og det samme gør sig gældende for stifindere.Derfor skulle stifinderne prøve, at lave en tre-retters menu over bål. Menuen stod på – ristet hvidløgsbrød, hakkebøffer med kartofler og gulerødder, tortilla æblekager med flødeskum.Det smagte fantastisk.Her lærer de om køkkenhygiejne, håndtering af forskellige typer af fødevare samt forskellige former for tilberedning.På denne gruppetur blev de også introduceret til forskellige båltyper og deres anvendelse – pyramidebål og jægerild. Som sædvanen tro består en spejdermorgenmad bl.a. af havregrød – selvfølgelig lavet over bål.En positiv oplevelse af de helt store – og noget som stifinderne er rigtig glade for. Alle spiste det med stort velbehag.

Derefter stod den på bagning af urtepottebrød over gløderne fra bålet – spændende at prøve.

Det var en flok mætte, beskidte, trætte stifindere der iført kæmpe smil og glade øjne takkede af fra en dejlig gruppeweekend.

 

 

 
De Gule Spejdere | info-loke(at)gruppeloke.dk
Jyskweb 2008