Spejdersuppe

Spejdersuppe i Sejlbjerg mose Maj 2016

Ingredienser:

·        2 hele Hvidløg

·        1 kg Zittauerløg

·        3 kg kartofler

·        5 pakker bacon i tern

·        1 pakke knorr Grøntsagsbouillon

·        Solsikkeolie

·        3-4 Ciabattabrød

·        Salt, Peber, Timian, Oregano, (Stødt Muskatnød)

·        20 liter vand

·        10 liter plantemix af følgende: Topskud af brændenælder, Mindste skud af mælkebøtter, Lancetbladet vejbred (kun bladene)

 

 

1.     Pluk plantedelene og skyld dem grundigt i kold vand; undtagen topskudene – de skal skoldes i kogende vand, hvorefter de ikke brænder mere.

2.    Alle plantedele hakkes.

3.     Finhak og svits hvidløg og løg i solsikkeolie, tilsæt gerne lidt vand (ca. en dl eller to) for at trække sødestoffet ud af løgene.

4.    Når løgene gyldnes, tilsættes de hakkede plantedele, som svitses med et par minutter.

5.    Tilføj resten af vandet og bouillonen. Suppen skal nu bringes i kog.

6.    Imens skylles kartoflerne, som skæres i tern i mundrette bidder og koges i en anden gryde. Når de er færdige kan de tilføjes i suppen.

7.    Bacon svitses og gemmes til topping, som tilføjes ved servering.

8.    Flute lunes, mens suppen smages til med krydderierne.

 

Velbekomme

 
De Gule Spejdere | info-loke(at)gruppeloke.dk
Jyskweb 2008