Gruppe Loke

Sommerlejr 2017

Deltog 3 tropsspejdere og 2 ledere på SL2017 i Sønderborg, fælleslejr med 35.000 andre spejdere fra hele verden. Hele lejren var opdelt i kommuner, så vi lå sammen med 200 spejdere fra Høje Taastrup kommune, og derudover 3 udenlandske grupper, en fra Philippinerne, en drenge gruppe fra Norge og en pige gruppe fra England. Vi havde en forrygende lejr, hvor vi arbejdede sammen med de norske drenge og engelske piger. Vi byggede spise/arbejdsbord, lavede mad over bål og var på flere aktiviteter sammen, som blandt andet ringridning, tur til Sønderborg og meget mere.

Lejrens tema var at vi sætter spor, og lejrlogo´et var en kæmpe støvle, som man kunne komme op i se ud over lejren, og kommer man forbi Sønderborg, så står støvlen der stadigvæk som et vartegn.

Med venstre hånd

TL Jesper

 

 

Gruppe Lokes efterårstur 2017

I den forgangne weekend var Gruppe Lokes ulve, stifindere og spejdere på en fælles efterårstur til Avnstrup ved Hvalsø.

Turen stod i hyggens og sammenholdets tegn med sange ved lejrbålet, lækre lagkager og løb på tværs af grenene, foruden grenopdelt fordybelse indenfor forskellige emner og mærker.

 

På dette års fælles løb, havde  børnene i patruljer på tværs af grenene mulighed for at optjene point til deres patrulje på forskellige samarbejdsposter. Løbet mundede ud i en ultimativ patruljedyst, der sjældent er set mage.

Den gik under navnet Den Store Klamme Kagedyst.

Patruljernes point blev byttet til mere eller mindre lækre ingredienser og hjælpemidler til at kreere en lækker lagkage på tid.

Modige spejderledere måtte til slut vove deres smagsløg og sarte ganer, for at komme med udtalelser om de alternative kage-kreationer, som kunne indeholde alt fra traditionelt lagkagefyld og bund til tacosovs, rugbrød og tørrede melorme.

Og til slut kunne vinderpatruljen kåres: Mariehønsene???? Og de kan nu pryde deres uniform med lagkageløbs-læderbåndet.

 

Der var også tid til fordybelse i hobbymærket; alle ulve og stifindere lavede hver en lækker læderring, der nu pryder deres tørklæde, som en del af uniformen.

Ulvene fik bygget en dejlig hule i nærheden af hytten, og spejderne byggede morseapparater, og arbejdede med personlige mål.

Søndag morgen før flagparade påbegyndte spejderne deres hjemtur. De skulle nemlig gå hjem – med en ekstra lille omvej, så de kunne få 50 km-pladen.

 

Nyhed: Bævergrenen for 5-7 årige

Commancheild og Jungledag

Søndag d.9/10 var der gang i den hos Gruppe Loke, på grunden på Magnoliavej i Fløng. Stifinderne holdt deres traditionelle Commancheild, og ulvegrenen holdt deres allerførste Jungledag. Spejderne havde aftalt at mødes og gøre klar til den kommende LPT. Det var faktisk første gang at alle tre grene var samlet til sådan et søndagsarrangement - en produktiv og hyggelig dag i godt selskab, og med udsigt til mad over bål efter bedste ”Nak & æd ”-stil.

Nicholai, formanden for gruppen, havde skaffet en masse høns og en hane, som ikke mere var egnet til ægproduktion, så de skulle selvfølge af med knoppen og en tur i gryden. Og så kunne de jo passende ende som frokost/ eftermiddagsmåltid for de lækkersultne børn og voksne hos Gruppe Loke. Hver bande, Kobbel og patrulje fulgte processen omkring fjerkræsslagtning, som Nicholai og Mads (fædre gruppen) styrede med hård hånd. Det var frivilligt om man ville se, hvordan det foregik, men størstedelen af børnene var med helt fremme, for at kigge med. Der blev vrænget næse, grinet og snakket højlydt, for hvor var det dog trods blod og fjer all over en helt igennem fantastisk proces at være vidne til. En ægte ”fra jord til bord” oplevelse. En del fjer, fødder, vinger og nogle enkelte hoveder blev lagt til side – mon ikke de i en eller anden form, på et eller andet tidspunkt vil være at finde i ”udstillingen” i huset på Jernalderen? ;)

I ulvegrenen var der gang i symaskiner, tekstiltusser, samt nål og tråd – de fik hjælp af Mette (Mor til en af ulvene) og hende symaskine :-) Trods der kun var 4 ulve på denne våde og lidt kolde søndag, var de utrolig produktive. Der blev tegnet bålkappe-mærker, som selvfølgelig blev syet på bålkapperne med det samme, broderet navneskilt, syet bestikposer, samt syet pandebånd med ulveøre. Sidstnævnte skal bruges fremadrettet til ceremonier i flokken, men først og fremmest til at fejre WFIS Flokkens 100 års jubilæum.

Stifinderne, som var talrigt repræsenteret, arbejdede videre på deres lejrpladser, som man kan se begynde at tage form, hvis man går et smut forbi grunden. Den træning som børnene får ved at bygge lejr, er vigtig, da den giver dem fornemmelse af og viden om hvad og hvordan de skal bærer sig ad på næste års stifinderturnering. Denne søndag fik de bygget adskillige indgangsportaler i forskellige afskygninger, og der var tydeligvis styr på det med besnøringerne.

Spejdernes arbejde bar meget præg af den kommende weekends Landspatrulje turnering (LPT). De har på tidligere møder fremstillet et waterpas, som er foropgaven til LPT`en. Og i dag fik de syet et fint pose-hylster, som det kan være i. De fik også fremstillet en masse stearinbomber; avispapir, der er rullet og bundet med sisal og vædet i flydende stearin.

Ved to-tiden var suppen færdig, og alle samledes ved bålstedet. Her blev grinet og snakket og spist mange portioner suppe Og sikke det smagte, da det endelig var færdig :-)

Tusind tak for en dejlig dag, til alle som deltog og hjalp til.

De Gule Spejdere, Gruppe Loke var i søndags med at til hygge om besøgende i Nærheden ved Sejlbjerg mose. Dagen bød blandt andet på mulighed for kanosejlads, pandekagebagning, maling i det fri og fiskekonkurrence med fine præmier – og sidst men ikke mindst spejdernes berømte brændenældesuppe. (Opskriften kan findes her på hjemmesiden). En dejlig dag hvor naturen og det gode vejr blev oplevet og nydt af mange i den lille perle vi kender som Sejlbjerg mose. Håber at vi ses igen til næste år.

Frivillige til friluftoplevelser søges

Gruppe Loke er altid åben for voksne med eller uden spejdererfaring, og med lyst til at være en del af det frivillige spejderarbejde, som:

-         Del af mødre/fædregruppen, der hjælper med at sy, bygge, reparere og gå til hånde.

-         Ledere/-assistenter.

-         Hvis du har andre kompetencer, som du tænker, der kunne være spændende i forhold til spejderlivet, så kontakt gruppens formand Nicholai Vesterløkke tlf. 20118567 og kig forbi en tirsdag.

10 Km Ulvevandring

Se billeder fra turen.

Sommerlejr 2015

Dette års sommerlejr er en gruppesommerlejr og går til Paradislejren nær Silkeborg i uge 28, hvor vi blandt andet skal ud og padle i kano, sejle med hjuldamperen, besøge himmelbjerget, tage en masse prøver til nogle duelighedstegn, spejderne og stifinderne skal byggelejr og lave mad over bål, fælles lejrbål med bålunderholdning, fællesaktiviteter og meget mere.

Tilmeldingen er lige på trapperne.

Hilsen Ledergruppen

Korpslejr 2014

Hele gruppen deltog på De gule spejderes korpslejr ved Gurre i uge 32, en hel uge levede vi i "Det vilde westen", cowboy´er, indianere, mexicanere og minearbejdere levede side om side i en hel uge, hvor borgmestervalget var i fuld gang for at finde en ny borgmester efter at Frank McGurre skulle til at afgå.

 

 

DEL PÅ:

Mødetider:

Ulve: Tirsdage kl. 17.30 - 19.00

Stifindere: Tirsdage kl. 18.00 - 20.00

Spejdere: Tirsdage kl. 17.30 - 20.00

Pionerer: Torsdage efter behov

 

Bliv Spejder I Gruppe Loke !

 

 

Gruppe Loke er altid åben for nye medlemmer.

 

Læs om de forskellige aldersgrene så du kan se hvilken aldersgren der vil være aktuel for dig.

Aldersgrene...

 

Hvis du vil vide mere om hvad vi laver, er du meget velkommen til at kontakte den relevante grenleder. Ledere...

 

Du er også meget velkommen til at komme med til et par møder og prøve spejderlivet.

Hvor bor vi...

 

Med venlig hilsen

Gruppe Loke

Skovens dag